Kennis delen, dát is onze meerwaarde

Isolco is méér dan leverancier van duurzame producten in de bouw. We vinden het minstens zo belangrijk dat we u kunnen voorzien van een passend maatwerkadvies. Dát is onze meerwaarde. Onze productspecialisten zijn volwaardig sparringspartner en delen graag hun kennis over ruimteakoestiek, een gezond binnenklimaat en thermische isolatie. Of over brandstabiliteit en brandveiligheid, balvastheid, vocht en gezonde materialen voor natuurlijke, duurzame en circulaire keuzes.

Om de projecten van onze relaties succesvol te maken, staat ‘kennis delen’ bij Isolco hoog in het vaandel. Dit doen we bijvoorbeeld door maatwerk adviesgesprekken, het schrijven van blogberichten, het maken van (akoestische) berekeningen, het spreken op beurzen en evenementen en het geven van (incompany) workshops bij relaties.  

Akoestisch expert

Goede akoestiek is een vereiste voor een prettig binnenklimaat en het welzijn van de gebruikers van een ruimte. Zo moet er in een bedrijf rustig vergaderd kunnen worden, moeten klanten ontspannen kunnen winkelen en moeten scholieren geconcentreerd kunnen leren. Wilt u de ruimteakoestiek in uw project verbeteren? Onze uitgebreide database van akoestische testen, de mogelijkheid om akoestische berekeningen te maken én de jarenlange ervaring van onze productspecialisten staan garant voor een passend akoestisch advies.  

Isolco is meer dan alleen leverancier van duurzame producten in de bouw

Vochthuishouding expert

De natuurlijke eigenschappen van het hout maken onze houtwolcementplaten tot een ademend materiaal. Doordat onze houtwolcementplaten vocht opnemen én afgeven, zijn ze ideaal voor plafond- en wandbekleding in natte ruimtes zoals badkamers, zwembaden en de onderzijde van balkons of overkappingen. Onze houtwolcementproducten kunnen niet rotten en bieden geen voedingsbodem voor schimmels of andere micro-organismen. Door de cementbinding en uitharding zijn de platen uiterst stabiel en behouden zij hun vlakheid, ook in vochtige omgevingen. 

Bekijk hier projecten in vochtige of natte ruimtes

Duurzaamheidsexpert

Houtwolcement is een natuurlijk bouw- en isolatiemateriaal. Dit duurzame materiaal zorgt voor geluidsabsorptie, brandbescherming én thermische isolatie. Zo dragen wij ons steentje bij aan gezonde en energiezuinige gebouwen. Onze Troldtekt akoestische (design) panelen hebben zelfs het Cradle to Cradle Gold certificaat.

Als leverancier van één van de meest duurzame bouwmaterialen, is het vanzelfsprekend dat wij u kunnen voorzien van de juiste informatie om uw bouwproject volgens de laatste duurzaamheidsnormen te bouwen. Of u nu vragen heeft over BREEAM-auditor pakketten, FSC-certificaten of de daglichtreflectie per kleur, over DUBOkeur en CSR rapporten of EPD’s; bij Isolco bent u aan het juiste adres. 

Thermisch expert

Onze productspecialisten weten als geen ander welke houtwolcement combipanelen de juiste oplossing bieden voor uw eisen en wensen op het gebied van thermische isolatie en geluidsabsorptie. 

Of u nu een NTA 8800 of een NEN 1068 project heeft, of het een kantoor met leidingwerk over het plafond, een met vocht en slagregen kampende onderdoorgang of een luxe winkelruimte onder appartementen betreft; we stellen graag op basis van uw specifieke projecteisen een adviesrapport op. Bij Isolco vindt u een passende oplossing voor uw project. 

Brandveiligheidsexpert

Houtwolcementplaten van Isolco hebben een lage ontvlambaarheid. Bij brand komt er weinig hitte vrij en treedt er slechts geringe rookvorming op. Dat komt doordat iedere houtvezel wordt ingekapseld en beschermd door onbrandbaar cement.

Als professional in de bouw zorgt u ervoor dat uw project voldoet aan het Bouwbesluit of Koninklijk Besluit (KB), onder andere op het gebied van brandveiligheid. Onze productspecialisten ondersteunen u hier graag bij. Een product kan nog zo onbrandbaar zijn; als de montage niet voldoet aan de projecteisen kunnen er alsnog gevaarlijke situaties ontstaan. Wij geven u daarom met plezier advies over brandveilige, brandwerende (REI en EI) en brandstabiele (NBN 713.020) verwerkingen.

Meer weten over een brandveilige verwerking?

Meer weten?

Bent u benieuwd naar ons productassortiment? Of heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuzes voor uw project? Voor meer informatie of het maken van een afspraak, neem contact op met onze productspecialisten.