Collega's aan het woord: Janine van Cann

ISOLCO PASPOORT: JANINE VAN CANN


Werkt bij Isolco sinds:

de nazomer van 2016. Ik ben op mijn verjaardag aangenomen. 

Functie: 

HR & organisatiebeleid

Begonnen als:

Technisch medewerker binnendienst

Janine in een notendop:

Janine heeft altijd de touwtjes in handen. Deze creatieve alleskunner ademt de groene gedachte van Isolco en biedt graag een luisterend oor. In haar vrije tijd fantaseert ze over het bouwen van een zelfvoorzienend droomhuis. 


Isolco geeft me de ruimte om mijn carrière te combineren met de zorg voor mijn kind

Wat deed je voordat je bij Isolco aan de slag ging?

Na mij studie heb ik van 2013 tot 2019 geholpen met het runnen van stichting CULON en onder die vlag diverse culturele evenementen mede georganiseerd en uitgevoerd. Gelijktijdig was ik werkzaam bij RVO, kort bij Newways en uiteindelijk Isolco. Stichting CULON en partner Vechel Fantasy draag ik nog steeds een zeer warm hart toe, vooral gezien mijn partner hier nog steeds deel van uit maakt. 


Je hebt inmiddels al een hele reis gemaakt bij Isolco, wat vind je het leukste aan je werk?

De afwisseling, het kunnen blijven leren en de lekkere down-to-earth humor van mijn collega’s. We kunnen lachen en huilen samen. Alles kan gevraagd en besproken worden. Dat maakt zelfs de moeilijkere dagen de moeite waard.


Je collega’s hebben een diverse achtergrond, hoe zit dat bij jou?

Op mijn diploma staat BBA Leisure management, maar ondanks dat ik cultuur en vrije tijd nog steeds een warm hart toedraag, ben ik stiekem heel blij en gelukkig met het team en het bedrijf waar ik nu in werk. In de Leisuresector werk je toch vaak onregelmatige uren en met een peuter in huis geniet ik nu van de tijd die ik met hem kan ddorbrengen. Dit betekent overigens niet dat ik mijn passie heb laten gaan; ik ben graag creatief bezig en word blij als andere mensen blij zijn, dus mijn huidige rol in het bedrijf - als beleidsmaker en adviseur - past mij prima. 

Welke andere functie bij Isolco lijkt je helemaal te gek?

Marketing, omdat je net als bij HR en beleid contact hebt met het hele bedrijf en kunt meewerken aan het in het zonnetje zetten van geweldige mensen en prachtige producten.


Als je één keer iets kon doen in de organisatie wat geen nare gevolgen of risico met zich meebrengt, wat zou je dan doen?

Een stoelendans: iedereen een week een andere functie laten bekleden. We hebben een fantastisch team, maar ik denk dat mensen in nieuwe rollen altijd (bij)leren, verborgen vaardigheden kunnen ontdekken en nieuw perspectief krijgen. Dat houdt ons scherp, innoverend en gemotiveerd; het extra begrip voor elkaar is dan een bonus.


Denk je dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk? 

Je hebt je eigen geluk in handen en we maken ieder onze eigen keuzes in hoe we met situaties omgaan. Er zijn echter altijd omgevingsfactoren en ervaringen die meewegen in onze weerbaarheid en ontwikkeling. De link makend naar werkgeluk: bij Isolco proberen we altijd mee te denken. Als jonge mama kan ik deels thuiswerken en start en stop ik met werken op aangepaste tijden. Dat geeft me de ruimte er te zijn voor mijn zoon, zonder dat mijn carrière on hold staat. Maar ook collega’s zonder kinderen, die graag aan hun gezondheid werken en sporten voor of na het werk, krijgen die ruimte doormiddel van aangepaste werktijden of een Lease fiets bijvoorbeeld.

Wat er ook speelt, wij volgen één belangrijke regel: praat en overleg. Als jij je (on)geluk of je hindernissen niet kenbaar maakt is het moeilijk voor ons en je omgeving om met je mee te denken.

Reacties

WQDqXOTEkjSKto
02-11-2023 17:21
DouOZjmXF
rdtuJxbO
02-11-2023 17:21
gsnwptfOMzhI
wCGeVJPr
01-11-2023 14:40
BlxsNvSMjfDKEFG
VsdbctEnL
01-11-2023 14:40
eyGRPvZIBLj

Reageren

Meer weten?

Bent u benieuwd naar ons productassortiment? Of heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuzes voor uw project? Voor meer informatie of het maken van een afspraak, neem contact op met onze productspecialisten.