Ontspannings- en wellnesstrends in kantoor

Waarom bevorderen we het gebruik van trappen niet (meer) door ze van een kleurcode te voorzien? Of fleuren we gebouwen (vaker) op door levende muren toe te voegen? En waarom creëren we geen dynamische vloeren met verlichte paden? Laat wat daglicht binnen en reflecteer het met een ontspannende waterpartij. 

Ontwerptrends voor kantoorruimtes hebben zich de laatste jaren ontwikkeld met een focus op het creëren van ruimtes die het welzijn bevorderen, samenwerking aanmoedigen en de algehele productiviteit verbeteren. Duurzame en biofilische elementen, flexibiliteit van de werkruimte en gezondheids- en wellness stimulansen maken allemaal deel uit van deze trend. Veel kantoorruimten omvatten ontspanningsruimten, zoals een biljart- en tafelvoetbal ruimte in de Google kantoren in Ierland.

Naast de fysieke voordelen van ontspannings- en wellnesstrends in kantoorruimtes, hebben studies aangetoond dat werknemers in goed ontworpen, gezonde werkruimtes meer betrokken zijn, minder stress ervaren en productiever zijn. Een positieve werkomgeving kan het moreel stimuleren, de arbeidssatisfactie verhogen en werknemers helpen zich gewaardeerd en gesteund te voelen door hun werkgever.

Studies tonen aan dat werknemers in goed ontworpen, gezonde werkruimtes meer betrokken zijn, minder stress ervaren en productiever zijn

Populaire trends

Het is geen wonder dat ontspannings- en wellnesstrends in kantoorruimtes de afgelopen jaren veel aandacht hebben gekregen. Enkele van de populairste trends in kantoorruimtes zijn:

1. Natuurlijk licht

Van voldoende blootstelling aan natuurlijk licht is aangetoond dat het kan helpen de bloedsomloop te reguleren, dat het de stemming verbetert, stress vermindert en energieniveaus verhoogt, wat leidt tot meer productiviteit en betrokkenheid.

2. Biofilisch ontwerp

Het integreren van natuurelementen in de werkplek, zoals levende planten, natuurlijke of getextureerde materialen en uitzicht op de buitenlucht of een waterpartij, blijkt het welzijn van werknemers te verbeteren en stressniveaus te verlagen.

3. Kwaliteit van de binnenlucht

Het handhaven van een goede luchtkwaliteit binnenshuis door de ventilatie te regelen en de blootstelling aan verontreinigende stoffen te verminderen, kan de gezondheid van de luchtwegen helpen verbeteren en het risico op daarmee samenhangende ziekten verminderen.

4. Actieve en ergonomische werkplekken en omgevingen

Het aanmoedigen van fysieke en ontspannende activiteit op de werkplek, zoals sta-bureaus en loopbandtafels, maar ook tafeltennis of tafelvoetbal en fitnessfaciliteiten op locatie, kan de algemene fysieke gezondheid verbeteren en het risico op sedentaire gezondheidsproblemen verminderen.

5. Goede akoestiek

Goed ontworpen akoestiek in kantoorruimtes blijkt een positieve invloed te hebben op het welzijn en de productiviteit van werknemers door het geluidsniveau te verminderen, de communicatie te verbeteren en de algehele omgevingservaring te verbeteren.

Door een fysiek en mentaal stimulerende omgeving te creëren, kunnen organisaties niet alleen het welzijn van werknemers verbeteren, maar ook de betrokkenheid, het moreel en de algemene productiviteit. Kom maar op met die massage stoel!

Wil je deze concepten in levende lijven ervaren? 

Reacties

pavyvolkumu188
02-11-2023 05:06
BTC may be the latest or last chance to get rich in this era. It will reach $200000 next year or the next year. BTC has increased 20 times in the last year, and other coins have increased 800 times!!! Think about only $2 a few years ago. Come to the world's largest and safest virtual currency exchange Binance to Get free rewards. Don't miss the most important opportunity in life!!! https://hi.switchy.io/91xl
kAYHNtKV
01-11-2023 14:41
xFwYculUDJ
mKskZwISaun
01-11-2023 14:41
eTVuXMfCL

Reageren

Meer weten?

Bent u benieuwd naar ons productassortiment? Of heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuzes voor uw project? Voor meer informatie of het maken van een afspraak, neem contact op met onze productspecialisten.