Stalen goten vs traditioneel PVC of zink

Bij Isolco adviseren en leveren we niet alleen akoestische en thermische oplossingen, maar ook dakbekleding en drainage. Een van de oplossingen waar wij graag over adviseren is ons milieuvriendelijk Stergoot stalen dakgootsysteem.


Als je op zoek bent naar een hoogwaardig en duurzaam gootsysteem, is een stalen dakgootsysteem een uitstekende keuze. In vergelijking met traditionele gootsystemen van PVC of zink biedt een stalen systeem vele voordelen die je niet wilt missen. Die voordelen zetten we hieronder voor het gemak op een rijtje.

Het DUBOkeur laat zien dat een bouwproduct tot de meest milieuvriendelijke producten voor een bepaalde toepassing behoort.

Milieuvriendelijkheid

Een ander aspect waarin een stalen dakgootsysteem zich onderscheidt van PVC- en zinken systemen is milieuvriendelijkheid. Staal is een recyclebaar materiaal, wat betekent dat het na het einde van zijn levensduur kan worden hergebruikt. Dit draagt bij aan een duurzamere bouwsector en vermindert de impact op het milieu. Als je belang hecht aan milieubewuste keuzes, is een stalen gootsysteem een goede optie.

Stergoot biedt een innovatieve oplossing met een gootsystemen dat niet alleen duurzaam is, maar ook gecertificeerd is met het DUBO keurmerk (NIBE) en voorzien zijn van Greencoat (een bio-based en grotendeels fossiel-vrije coating gemaakt van voornamelijk Zweeds raapzaadolie).

Langere levensduur en duurzaamheid

Een van de grootste voordelen van een stalen dakgootsysteem is de langere levensduur en de uitzonderlijke duurzaamheid ervan. Staal is van nature bestand tegen weersinvloeden zoals regen, wind en uv-straling. Hierdoor zal een stalen gootsysteem veel langer meegaan dan een PVC- of zinken gootsysteem. Dit betekent dat je minder vaak onderhoud hoeft uit te voeren en op lange termijn kosten bespaart.

Dankzij de bio-based Greencoat gaat niet alleen het basis staal materiaal in een Stergoot lang mee, maar ook de kleur. Van rood, aluzink, strak wit, diep zwart tot de populaire 'dark zilver metallic', Stergoot kleuren dekken diep en lang zonder te vervagen zoals met bijvoorbeeld PVC vaak gebeurd.

Sterkte en betrouwbaarheid

Een ander voordeel van een stalen dakgootsysteem is de ongeëvenaarde sterkte en betrouwbaarheid. Staal is een materiaal dat bekend staat om zijn robuustheid en weerstand tegen beschadiging. Het kan zware regenval, hagel en zelfs vallende takken gemakkelijk weerstaan. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over lekkages of schade aan je gootsysteem bij extreme weersomstandigheden.

Maatwerk en esthetiek

Stalen dakgootsystemen bieden ook uitgebreide mogelijkheden op het gebied van maatwerk en esthetiek. Staal kan gemakkelijk worden gevormd tot verschillende stijlen en afmetingen, waardoor je een gootsysteem kunt creëren dat perfect past bij de architectuur van je pand. Bovendien is staal verkrijgbaar in zeer uiteenlopende kleuren en coatings die passen bij de persoonlijke en ontwerpvoorkeuren.

Al met al biedt een stalen dakgootsysteem vele voordelen ten opzichte van traditionele gootsystemen van PVC of zink. Het is duurzaam, sterk, esthetisch aanpasbaar en milieuvriendelijk. Door te kiezen voor een stalen gootsysteem investeer je in de lange termijn betrouwbaarheid en schoonheid van je woning. Overweeg daarom zeker de voordelen van een stalen dakgootsysteem wanneer je besluit om je goten te renoveren of te vervangen.

Meer informatie over stalen dakgootsystemen en hoe wij je kunnen helpen om de beste keuze te maken voor jouw woning?

Neem contact op met Stergoot!

Reacties

tQgZiGDlbzAYfIqj
06-02-2024 07:36
FrpqcnzmDGwvNR
tQgZiGDlbzAYfIqj
06-02-2024 07:35
FrpqcnzmDGwvNR
sZxhIvgSnUL
27-01-2024 21:57
AFyNdRVYqkQGDZSg
sZxhIvgSnUL
27-01-2024 21:57
AFyNdRVYqkQGDZSg
yTFtgVcKIZWSUO
22-12-2023 03:30
sleviJwDQXmPujYo
gdjzJNRWyMVQ
22-12-2023 03:30
OYxMFNpQITUy
MFhXrnVxITgqHYe
02-11-2023 17:19
CYwHFVJq
TprxsUBQVKOgED
02-11-2023 17:19
JrLnZTeUjDqS

Reageren

Meer weten?

Bent u benieuwd naar ons productassortiment? Of heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuzes voor uw project? Voor meer informatie of het maken van een afspraak, neem contact op met onze productspecialisten.