Collega's aan het woord: Wesly Heijnen

ISOLCO PASPOORT: WESLY HEIJNEN

Werk bij Isolco sinds:

1 december 2018

Functie:

Beheerder Kwaliteit & Veiligheid (+)

Begonnen als:

Beheerder Kwaliteit & Veiligheid

Wesly in een notendop:

Wesly heeft een waar groen hart. Je kunt in Echt geen groenere woning vinden dan de zijne. Zijn huis was gasloos voordat het cool was. Wesly is een echte aanpakker en staat altijd voor iedereen klaar.

Welke functie lijk me helemaal te gek? De mijne dus!

Jij bent van origine een bakker en horecaondernemer, vanwaar dat je nu in een bouwproducten bedrijf werkt?

Mijn vader heeft vroeger in de bouw gewerkt, in mijn schoolvakanties ging ik daardoor om iets extra bij te verdienen vaak mee als hij extra klussen had. Ook bij ons thuis werd al het opknap en verbouw werk zelf gedaan, dus het stukje “in de bouw werken” is mij nooit vreemd geweest.

Toen ik na 16 jaar horeca een andere keuze moest maken door enkele lichamelijke klachten, was een kantoor functie in de bouw dus zeker niet uitgesloten.

Mijn netwerk heeft me naar een nieuwe uitdaging geleid bij Isolco en zusterbedrijf Stertekt. Daar was toen vraag was naar een aan- en doorpakker. En ondanks dat ik geen directe ervaring had met het werk dat er in een bouwmaterialen fabrikant en handel aan te pas komt, zijn we samen de uitdaging aangegaan. Voor mij na 5 jaar aan- en doorpakken nog steeds een goede keuze.

Er wordt weleens dankbaar gelachen over je officiële functietitel en wat je daadwerkelijke allemaal doet, hoe komt dat?

De titel is toegespitst op mijn competenties. Binnen Stertekt bestond een vraag, naar iemand die zaken; als de kwaliteitsbeproevingen, inkomende en uitgaande goederen stroom controles en het juist administreren van afkeur, klachten, retours et cetera, plus de hierbij komende gevolgen van voorgenoemde - en de product- en proceseigenschappen - voor de veiligheid van mijn collega’s; in kaart kon brengen en kon oplossen.

Waarom er dankbaar gelachen wordt? Dat komt omdat ik op dit moment door groei van en binnen het bedrijf zoveel meer doe dan enkel waar ik voor aangenomen werd. Het aantal taken dat ik erbij gepakt heb en de mensen waarvoor ik back-up ben maakt dat ik binnen het bedrijf een werkelijke “Jack of all Trades” ben geworden. Wat de functie titel zegt en wat ik werkelijk doe komen dus niet meer overheen, maar een titel vinden die mijn takkenpakket kan overkoepelen is een hele uitdaging voor mij en mijn collega’s. Daarmee is ‘de grap’ dat het niet uit maakt wat je gedaan wilt krijgen of waarvan je iets wilt weten; vraag het Wesly maar, die kan of weet dat wel ;)

Hoe belangrijk zijn je collega’s voor je?

Gezien je ze toch al bijna net zo veel ziet als een gemiddeld mens zijn of haar partner ziet… Heel belangrijk. Voor mij is het voornaamste dat ze goed in het team passen. Dat er een goede sfeer is om in samen te werken. Als je samen kunt lachen en ‘grappen’, vooral ook op de moeilijkere momenten, dan maakt dat het zo dat we ons werk veel gemakkelijker gedaan krijgen.

Die sfeer creëer je natuurlijk samen door allemaal een steentje bij te dragen en zeker ook met een voldoende portie humor om zo de “vervelende” of lange dagen goed door te komen.

Gelukkig heb ik niet te klagen, we hebben een heel gezellig team! Ook als men mij de oren van mijn hoofd vraagt – ik doe het graag zolang we het samen doen.

In je vrije tijd schrijf je graag; zou je liever dichten als Herman Gorter of thrillers schrijven als Simone van der Vlugt?

Dichten of schrijven? Dan ben ik eerder genegen om te schrijven zoals Simone van der Vlugt… Echter gezien onze verbeelding het enige wapen is in de 'strijd tegen de realiteit' en zowel lezen als schrijven mijn middel zijn tegen stress, richt ik me op het Fantasy genre en dus zou ik eerder schrijven op de wijze zoals Jeffrey Debris. Verhalen waarmee je even kunt ontsnappen, maar waarin toch een moraal verwerkt zit. Vooral verhalen die op subtiele manier maatschappelijke of morele kwesties aan de tand voelen kan ik erg waarderen. Die geven me nieuwe ideeën en perspectieven.

Mijn eigen schrijfwerk zit ook in die lijn, maar met gebrek aan tijd zal het nog even duren eer het eerste echte boek af is. Al ben ik zeker niet ontevreden met de 68 a4-tjes die ik tot dusver al heb vol getikt.

Je bent ook erg bezig met het milieu, zowel thuis als in je werk. Als je kijkt naar de natuur, waarvan zou je willen dat het nooit verloren zou gaan en waarom?

Dat klopt. Verduurzamen waar mogelijk, zodra het kan. Niet alleen qua zonnepanelen maar ook qua eten en materiaal keuzes. Lange levensduur en kwaliteit zijn voor mij van belang.

Het is lastig om één specifiek ding aan te geven, de natuur voorziet het leven van alles wat we nodig hebben, dus het zou allemaal beschermd en bewaard moeten blijven. Als ik dan toch iets móét kiezen dan zou ik stellen dat de natuurlijke stroom en voorraad (zoet) water goed beheerd en beschermd moet worden. Water is misschien wel het belangrijkst voor het voortleven van de natuur en de mens, maar ook de insectenpopulatie mag niet onderschat worden. Zeker niet omdat de bijen ons niet alleen helpen eten, maar ook omdat lokale honing mijn hooikoorts klachten helpt verlichten.

Het liefst zou ik nog 1001 andere dingen benoemen, maar laten we met deze twee beginnen. Mocht je meer willen weten kun je het me altijd vragen.

Met het oog op je interesses: Welke andere functie bij Isolco lijkt je helemaal te gek en waarom?

Nou, ik heb binnen Isolco de beste functie die er is :) gezien mijn takenpakket zich uitsmeert over ons productieproces, inkoop, verkoop, kwaliteitsopvolging, producttesten, klachtafhandeling voorraad beheer en zelfs ondersteuning van het buitendienst team. Ik mag over veel dingen (zoals de milieu effecten en duurzaamheid van processen of de kwaliteit gevolgen daarvan) meedenken, daarnaast ben ik ook geregeld op de vloer en in de hal te vinden. 

Die mix van verantwoordelijkheden en de afwisseling van taken vindt ik geweldig.
Welke functie lijk me helemaal te gek; de mijne dus!

Reacties

xZwPelQIcOC
24-05-2024 10:43
kOiBdLcICZ
DcwGXgAPNzJn
13-05-2024 16:51
CKBzcdRg
MeHANpWxQBUO
03-05-2024 23:40
zyKAXSED
MeHANpWxQBUO
03-05-2024 23:40
zyKAXSED
ftZFabyhn
24-04-2024 01:55
jVBXQTYyMI
rcgCiqWnS
20-04-2024 22:48
IAEydBVfihK
rcgCiqWnS
20-04-2024 22:48
IAEydBVfihK
XfuJCPeZ
18-04-2024 08:16
VdiknPuB
EvjCKnupUDAZxFh
05-04-2024 12:13
CecwqDdYEbsuWMa
EvjCKnupUDAZxFh
05-04-2024 12:13
CecwqDdYEbsuWMa
qBstdHJubnv
25-03-2024 09:43
WLKaQEBI
qBstdHJubnv
25-03-2024 09:43
WLKaQEBI
fCFMPAUv
13-03-2024 15:18
TIJjfzSV
YhRXSaTLZDgMwfx
23-02-2024 08:38
cgnJvLHlTAqfuGW
YhRXSaTLZDgMwfx
23-02-2024 08:38
cgnJvLHlTAqfuGW
fHoSuqdgGROvTBWZ
27-01-2024 21:55
IdVXoujifCrKJvah
fHoSuqdgGROvTBWZ
27-01-2024 21:55
IdVXoujifCrKJvah
DtPWROXwiNeCAF
14-01-2024 11:22
mVuPrCGMOB
udlKImQCjnraZy
14-01-2024 11:22
trLVpgHIveZSWc
WgpiJLbuKNm
22-12-2023 03:30
ljeUiqtcahgHJWdf
CVwpOTLgkK
22-12-2023 03:30
wyBPDpLVsJY

Reageren

Meer weten?

Bent u benieuwd naar ons productassortiment? Of heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuzes voor uw project? Voor meer informatie of het maken van een afspraak, neem contact op met onze productspecialisten.